Roolin tiedot

Vi söker en ca 17-årig svensktalande pojkskådespelare för en ny fyradelad miniserie på Yle FEM, som ska spelas in sommaren 2024.

Serien är skapad av Eva-Maria Koskinen, regisserad av Hannaleena Hauru och producerad av filmbolaget Aamu.

I berättelsen blir en 12-årig flicka förälskad i sin äldre systers pojkvän, som är några år äldre. Systerns pojkvän flyttar dock plötsligt bort, och tjugo år senare ser den vuxna kvinnan sin barndoms kärlek på TV och ger sig ut för att ta reda på vad som hände då.
Serien behandlar sexualitet, familjerelationer och hur lögner kan påverka mänskliga relationer.

Hannaleena Hauru har blivit känd för sina verk som bryter genrer, såsom ’Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset’ och ’Fucking with Nobody’, där hon själv spelade en av huvudrollerna. Hannaleena är en regissör som gärna arbetar med amatörer och unga skådespelare. I Hannaleenas verk utforskas samhällets skikt och maktstrukturer.

Filmbolaget Aamu är känt för sitt skaparcentrerade tillvägagångssätt, och bolagets producerade filmer, inklusive ’Mummola,’ ’Hytti numero 6,’ ’Metsurin tarina’ och ’Hymyilevä mies,’ har uppmärksammats på internationella kvalitetsfilmfestivaler.

Ansök gärna även om du inte har tidigare erfarenhet av skådespeleri, men är intresserad av att arbeta konstnärligt med en ambitiös dramaserie tillsammans med ett topp-team. Vi vill höra från dig!

Krav för första fasen:
-Kunskap i svenska (accent spelar ingen roll) och finska
-sökanden måste vara minst 16 år gammal
-Om du blir vald måste du kunna delta i inspelningen i huvudstadsregionen sommaren 2024

Castingprocessen:
1: I den första fasen, efter att ha valts ut baserat på ansökningar, kommer vi att be de utvalda personerna att skicka in en kort svensk självinspelningsvideo. Vi kommer att skicka enkla instruktioner för detta.

2: De som går vidare till nästa fas kommer att bli kallade till provfilmningar, som kan inkludera flera steg.

3: Utvalda skådespelare kommer att delta i repetitioner innan inspelningen börjar.”

För att komma med i den första fasen:
Skapa en profil i Helsinki Castings Faces-applikation, som du kan ladda ner här.
Fyll i din profil noggrant. Välj bilder där du visar din riktiga jag.
Klicka på ’ansök om roll’ (välj den rollannons som bäst matchar din könserfarenhet och din ålder).
Om du vill, kan du skriva en kort kommentar om din motivation att vara med, men du kan också lämna det tomt.
Om du är under 18 år, använd applikationen från din vårdnadshavares telefon (i Faces-appen kan du hantera flera profiler).

Om du inte har möjlighet att använda Faces-appen, kan du ansöka via e-post med ämnesraden ’Boy Next Door / CASTING’ på casting@helsinkicasting.com 
I ditt meddelande, ange din ålder, dina språkkunskaper, eventuell tidigare erfarenhet av skådespeleri, din hemort och bifoga färska bilder på dig själv. Om du är under 18 år ska din vårdnadshavare skicka ansökan, och deras kontaktuppgifter bör inkluderas i meddelandet. Du kan också beskriva din motivation för att delta om du vill. Observera att du måste vara svenskspråkig för att bli vald för rollen.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Sinun täytyy kirjautua sisään hakeaksesi roolia.