Törmäsitkö Faces-palvelussa tekniseen ongelmaan?

Olemme listanneet tälle sivulle yleisimmät tekniset ongelmat ja ratkaisun niihin. Pyydämme sinua siis ensin käymään läpi tällä sivulla listatut ongelmat ja katsomaan, löytyisikö täältä apu ongelmaan.

Yleistä tietoa palvelusta:

Verkossa toimivissa palveluissa käyttäjien kohtaamat ongelmat ovat hyvin usein sidoksissa käyttäjän laitteen tai käyttäjän sovellusten (esimerkiksi nettiselain) yhteensopimattomuudesta palvelun kanssa. Ongelman syy voi olla yhdistelmä lukuisia eri asioita. Jos siis törmäät ongelmaan, on hyvinkin mahdollista, että sama ongelma ei näy muilla.

Palvelu on optimoitu toimimaan erityisesti Googlen ilmaisen Chrome-selaimen uusimmalla versiolla, mutta pyrimme testaamaan ja varmistamaan sen toiminnan kaikilla moderneilla verkkoselaimilla.

Yleisimmät ongelmat:

1. En saa sähköpostia, jossa rekisteröitymiseni vahvistetaan
Viestin toimituksessa voi kestää hetki. Sen pitäisi kuitenkin saapua sinulle viimeistään 15 minuutin kuluttua rekisteröitymisestä. Jos viestiä ei näy:

Tarkista, ettei viesti ole päätynyt roskapostiin. Gmailissa kannattaa tarkistaa myös muut kansiot. (Esim. ilmoitukset ja tarjoukset). Jos viesti löytyy toissijaisesta postilaatikosta, kannattaa lähettäjän osoite lisätä yhteystietoihisi, jolloin viestit tulevat jatkossa suoraan näkyville.

2. En vieläkään saanut vahvistussähköpostia 
Kirjoitithan sähköpostiosoitteesi oikein? Voit tarkistaa asian menemällä Faces-palvelun kirjautumissivulle ja painaa “unohditko salasanan”. Kirjoita sähköpostiosoitteesi riville. Mikäli saat vastauksen, että tiliä ei ole olemassa, tiedät, että osoitteesi on luultavasti kirjoitettu väärin. Tällöin voit rekisteröityä uudelleen tai pyytää meitä korjaamaan väärän sähköpostiosoitteesi.

Jos olet varma, että sähköpostisi oli oikein mutta vahvistusviesti ei kuitenkaan tullut perille, ota yhteyttä tukeemme. Kerrothan yhteydenotossasi, millä sähköpostiosoitteella olet yrittänyt rekisteröityä ja milloin.

3. En saa lisättyä kuvia ja tietoja profiiliin
Muistithan painaa pyöreän profiilikuvasi vierestä “muokkaa profiilia” -nappia. Saat valikot auki painamalla alaspäin näyttävästä nuolesta.
Kun olet muuttanut tai lisännyt tietoja profiiliisi, muistathan aina lopuksi klikata kohtaa ”päivitä profiili” sivun alalaidasta.

Profiilin kuvia ei pysty poistamaan. Voit ladata uuden kuvan vanhan kuvan päälle (alle 3M kokoisen). Uusi kuva korvaa vanhan kuvan.
Et voi pitää profiilia, jossa kaikki kuvapaikat eivät ole käytössä.

4. Kuvatiedostoni on liian iso
Faces hyväksyy vain alle 3 Mb:n kokoisia tiedostoja. Mikäli kuvatiedostosi on isompi, sinun täytyy pienentää sitä.
Useimmilla tietokoneiden ja puhelimien ohjelmilla pystyy pienentämään kuvia. Myös kaikilla kuvankäsittelyohjelmilla ja esikatseluohjelmilla voi pienentää tiedostoja. Lisäksi netissä on olemassa kuvan pienennykseen tarkoitettuja sivustoja, esimerkiksi: https://imagecompressor.com/.

Vinkki:
Voit myös pienentää kuvaa ottamalla siitä kuvankaappauksen eli “screen shotin”, mutta rajaathan siinä tapauksessa pois kaiken ylimääräisen kuvien reunoilta.

5. Vanhentuneet verkkoselaimet ja selaimen välimuistiin tallentuneet tiedot
Jos palvelu on yhtäkkiä “hajonnut”, on mahdollista, että selaimesi välimuistissa kummittelee sivun vanhentunut versio: versio saattaa olla ristiriidassa jonkin tekemämme päivityksen kanssa.  Ohjeet välimuistin tyhjentämiseen löydät esimerkiksi Googlesta hakusanalla “Miten tyhjennän välimuistin [selaimesi nimi]”. Tarkista myös, että sinulla käytössä viimeisin versio internetselaimesta. Palvelu toimii parhaiten Google Chrome selaimella.

6. Kun liityt jäseneksi, Faces ei hyväksy salasanaa ja sanoo sen olevan liian heikko
Haluamme pitää tietosi turvassa. Tämän vuoksi Faces vaatii vähintään “medium”-tasoisen salasanan. Kokeile lisätä salasanaasi isoja kirjaimia ja erikoismerkkejä tai numeroita. Esimerkiksi huutomerkki, kysymysmerkki tai muu erikoismerkki vahvistaa salasanaa.

7. Unohdin käyttäjätunnukseni
Ei hätää – voit kirjautua sähköpostiosoitettasi käyttäen.

8. Unohdin salasanani
Klikkaa “unohtuiko salasana” -linkkiä. Saat sähköpostilla linkin, jonka kautta pääset vaihtamaan salasanan. Jos et löydä sähköpostia, tarkista sähköpostiohjelmasi muut kansiot (esim. roskaposti).

9. Klikkaan profiiliani ja se on tyhjä
Olet mahdollisesti vahingossa asettanut profiilin tilaksi “ei käytössä”. Kirjaudu sisään ja aseta profiili takaisin aktiiviseksi. Vinkki: jos olet esimerkiksi pitkällä matkalla, voi asettaa profiilin matkan ajaksi “ei käytössä”-tilaan.

10. En saa luotua lapselleni tiliä, koska hänellä ei ole omaa sähköpostiosoitetta
Faces vaatii rekisteröitymiseen kullekin casting-profiilille yksilöllisen sähköpostiosoitteen. Jos lapsesi on liian nuori luomaan oman käyttäjätunnuksen, voit luoda lapsellesi ilmaisen meiliosoitteen ja valita asetuksista postit ohjautumaan omalle sähköpostitilillesi. Näin saat heti tiedon lapsesi mahdollisesti saamista casting-kutsuista.

11. Sähköpostiosoitteeni vaihtuu
Voit vaihtaa sähköpostiosoitteesi profiilistasi. Huomaa, että tällöin muuttuu myös kirjautumissähköpostiosoitteesi.

12. Entä jos ongelma ei ratkennut näiden ohjeiden avulla?
Kirjoita meille sähköpostia osoitteeseen casting@helsinkicasting.com. Kerrothan viestissäsi ainakin seuraavat asiat:

  • Sähköpostiosoite, jolla olet rekisteröitynyt
  • Mitä nettiselainta käytät?
  • Millä laitteella (puhelin, tabletti vai tietokone) käytät palvelua?
  • Miten ongelma ilmenee?
  • Minkä asian yhteydessä (esim. profiilin muokkaus) ongelma ilmeni?
  • Jos mahdollista, voit liittää viestisi mukaan kuvakaappauksen, jossa ongelma näkyy.

13. En pysty päivittämään profiilia, koska jokin tieto vaaditaan
Olemme lisänneet osan tiedoista pakollisiksi, joten jos olet luonut profiilisi kauan aikaa sitten, osa tiedoista ei ehkä ollut vaadittuja vielä silloin.
Jos esimerkiksi päivitysvaiheessa Faces ilmoittaa että ”näyttelijäliiton jäsenyys vaaditaan”, ei se tarkoita sitä että sinun pitää olla jäsen, vaan sitä että sinun pitää vain täyttää tieto siitä.

14. Palvelun toimintahäiriö
Mikäli palvelussamme on yleinen kaikkia koskettava toimintahäiriö tai käyttökatkos, pyrimme tiedottamaan siitä mahdollisimman nopeasti.

15. En saanut huoltajan lupaa liitettyä alaikäisen rekisteröitymisen yhteydessä

Ei hätää. Lähetä allekirjoitettu lupalappu maililla osoitteeseen: casting@helsinkicasting.com

Muuta huomioitavaa:

Tietosuojasyistä emme suosittele kirjoittamaan profiilisi salasanaa paperille. Jos kuitenkin kirjoitat salasanan muistiin, säilytäthän salasanasi turvallisessa paikassa.

Jos laitat kirjautuessasi rastin “muista kirjautuminen” -ruutuun, pysyt kyseisellä laitteella sisäänkirjautuneena pidemmän aikavälin kerrallaan. Älä tietoturvasyistä käytä tätä ominaisuutta julkisilla laitteilla.