We are currently building the service in English, too. Meanwhile, unfortunately only Finnish version is available.

Jäseneksi liittyminen

Miten liityn jäseneksi Faces by Helsinki Casting -palveluun?
Liity jäseneksi luomalla itsellesi casting-profiili tästä. Klikkaa sähköpostiisi tulevan vahvistusviestin linkkiä, kirjaudu sisään ja päivitä profiilisi. Annathan mahdollisimman yksityiskohtaisia tietoja itsestäsi – se edistää oikean roolin löytämistä ja valintaasi rooliin. Lisää profiiliin kaikki neljä valokuvaa. Ohjeet hyvään casting-kuvaan löydät täältä.

Maksaako jäseneksi liittyminen?
Ei maksa – jäseneksi liittyminen ja jäsenenä oleminen on ilmaista. Emme myöskään veloita välityspalkkiota mahdollisesti tarjoamistamme rooleista. Saatamme lähettää sinulle tietoa ja tarjouksia järjestämistämme maksullisista esiintymiskursseista sekä valokuvaspalveluista, mutta itse rekisteriin kuuluminen ja rekisterin kautta työllistyminen on täysin maksutonta.

Ovatko tietoni turvassa?
Kyllä. Suhtaudumme tietojesi turvallisuuteen vakavasti. Rekisteröidyttyäsi valokuvasi ja henkilötietosi ovat vain Helsinki Castingin roolittajien käyttöä varten. Jos päätät hakea johonkin castingiin tai hyväksyä ehdottamamme roolin, annat samalla meille luvan välittää tietojasi asiakkaallemme kyseiseen tuotantoon liittyen. Lisätietoja tietosuoja-asioista löydät täältä.

Mitä liittyminen käytännössä tarkoittaa?
Liittymällä jäseneksi annat meille luvan roolittaa sinua: voit saada meiltä sähköposteja, joissa kysytään kiinnostustasi näytellä esimerkiksi elokuvassa tai mainoksessa. Vaikka sinulle tarjottaisiin roolia, et ole velvoitettu ottamaan sitä vastaan.

Olen jo agentuurin tai mallitoimiston listoilla. Miksi liittyisin tännekin?
Voit olla myös meidän listoilla, koska jäsenenä oleminen ei sido sinua sopimuksilla. Voit sopia agentuurisi kanssa, että saat olla ehdolla kauttamme ja teet sopimuksesi heidän kauttaan, mikäli tulet valituksi. Vaihtoehtoisesti me voimme hoitaa mahdollisen roolitarjouksen mallitoimistosi edustajan kanssa. Annathan tässä tapauksessa edustajasi yhteystiedot profiilissasi. Saatat siitä huolimatta saada sähköpostitse joitain palvelun tuottamia automaattisia viestejä.

Haluaisin liittyä jäseneksi mutta minulla ei ole sopivia valokuvia – voitteko auttaa asiassa?
Kyllä voimme! Helsinki Castingin kanssa yhteistyötä tekevä muotokuvaaja Sanna Kaesmae järjestää kerran kuukaudessa Helsingin keskustassa casting-valokuvauspäivän. Pakettiin kuuluu 15 minuutin valokuvaus ja kuvat omaan käyttöön digitaalisessa muodossa. Voit lukea lisää palvelun hinnoista ja päivämääristä Kaesmaen Facebook-sivuilta ja osoitteesta www.kaesmae.com

Olen alaikäinen, voinko silti liittyä?
Voit! Alle 18-vuotiaana tarvitset kuitenkin luvan huoltajaltasi.
Liittymisvaiheessa sinun pitää ladata järjestelmään huoltajasi allekirjoittama suostumus. Voit ladata lomakkeen sitä varten täältä. Skannaa tai kuvaa allekirjoitettu dokumentti ja lataa se järjestelmään liittymisen yhteydessä.

Oma profiili

Voinko itse päivittää profiiliani?

Kyllä voit, ja se kannattaakin! Kun kirjaudut sisään profiiliisi, pääset päivittämään kuvasi ja tietosi niin usein kuin haluat.

Voinko halutessani poistaa profiilini?
Voit lopettaa palvelun käytön milloin vain, mutta toivomme sinun viihtyvän ammattitaitoisten roolittajiemme kanssa. Jos et tilapäisesti halua ottaa vastaan rooliehdotuksia, profiili on helppo poistaa käytöstä väliaikaisesti. Jos haluat, että profiilisi poistetaan kokonaan, voit lähettää meille pyynnön osoitteeseen casting@helsinkicasting.com

Miten voin saada tietoja vain tietyistä tuotannoista, esimerkiksi elokuvista?
Valitse rekisteröitymiskohdassa vain sinua kiinnostavat tuotannot ja jätä pois ne, joista et halua saada viestejä. Voit esimerkiksi ilmaista kiinnostuksesi vain mainoksia tai vain tv-sarjoja tai vain elokuvia kohtaan.

Miksi kysytte profiilissa etnistä alkuperääni?
Roolitoimeksiannot perustuvat henkilön eri ominaisuuksiin, joista ulkonäkö on yksi keskeisimpiä. Näin ollen meidän täytyy suodattaa tietokannastamme juuri tiettyä etnisyyttä edustavat ihmiset. Hyväksyt käyttöehdoissa, että säilytämme antamasi tiedot Euroopan tietoturvalain mukaisesti.

Apua, tuli teknisiä ongelmia! Mikä neuvoksi?
Tarkistathan ensimmäiseksi, löytyykö apu Teknisten ongelmien ABC –sivujen vastauksista.

Casting ja ilmoitukset valinnoista

Kuinka usein saan teiltä sähköpostia?
Emme lähetä tarpeettomia massaviestejä, joten voit rekisteröityä ensisijaista sähköpostiosoitettasi käyttäen. Voit myös asettaa tilisi väliaikaisesti passiiviseksi, jos olet vaikkapa pitkällä matkalla etkä halua ottaa vastaa meiltä viestejä sinä aikana.

Saanko tiedon hakemukseni saapumisesta ja castingin vaiheista?
Kyllä! Faces-palvelun kautta saat aina tietää, kun hakemuksesi on vastaanotettu ja mikäli siirryt roolituksessa seuraavaan vaiheeseen. Saat roolituksen päättyessä ilmoituksen myös silloin, jos et tullut valituksi. Käymme jokaisen hakemuksen läpi henkilökohtaisesti, mutta hoidamme aikaresurssien vuoksi kommunikoinnin osittain automaattisin sähköpostiviestein.

Millaiset seikat vaikuttavat valituksi tulemiseen?
Roolitamme aina roolikohtaisesti. Valintoihin vaikuttaa ulkonäön ja kokemuksesi lisäksi kaikki meille profiilissasi antamasi tiedot, joten parannat mahdollisuuksiasi täsmällisellä profiilin täyttämisellä ja panostamalla hyviin casting-valokuviin. Profiiliin kannattaa lisätä näyttelijäntyöllisiä videolinkkejä tai showreel, jos sinulla on sellaisia.
Olemme sitoutuneita roolituksissa monimuotoisuuteen: silloin, kun roolille ei ole käsikirjoituksessa annettu tarkempia ulkonäöllisiä kriteerejä, teemme henkilöistä aina ehdotuksia sukupuoleen, ikään tai etniseen taustaan katsomatta.

Voiko liikunnallinen vamma tai muu vamma olla este roolitukselle?
Se ei ole este – se itse asiassa saattaa joidenkin roolitusten kohdalla olla valinnassa ratkaiseva tekijä roolin saamiseksi. Tarvitsemme asiasta mahdollisimman tarkat tiedot, joten kerrothan liikunta- , näkö-, kuulo- tai kehitysvammastasi rekisteröitymisen “lisätietoja”-kohdassa.